Украинский

Украинский язык: 38 урок

Выучи язык с авторами сайта!

38 урок

Здравствуйте! В сегодняшнем уроке мы от непосредственной темы здоровья перейдём к всеобщей проблеме современного человечества – прокрастинации. По грамматике у нас числительные.

Ответы на упражнения 37 урока:

1. вчив, вчила, вчило, вчили;

хотів, хотіла, хотіло, хотіли;

беріг, берегла, берегло, берегли;

плів, плела, плело, плели;

казав, казала, казало, казали.

2. 1. святкували; 2. міг; 3. зрозуміли; 4) виконав, відповідав; 5. з’їв/з’їла; 6. їздив/їздила; 7. вийшла; 8. прикрасили; 9. ліг/лягла; 10. бігли, махали.

3. 1. була; 2. був; 3. був; 4. були; 5. був; 6. були; 7. був;

4. 1. Она подхватила дифтерит. 2. У меня всё болит. 3. он болеет гриппом. 4. Моей дочке приснился страшный сон, потому что у неё был жар.. 5. Как долго у вас болит горло? 6. Я начал кашлять и меня мучает насморк.

Числительные

Давайте сначала с числительными разберёмся. В общем и целом они похожи на русские и не должны вызвать свертрудностей. Поэтому, чтобы не было слишком легко, мы еще присовокупим к ним названия месяцев. Это одна из лексических тем, которая вызывает немало трудностей, их не очень легко запомнить (поэтому я покупаю двуязычный календарик каждый год :)) Но если у вас в голове будет прочная связка – номер месяца+название, то будет проще.

Внимание на таблички:

cisl1-20 misatsa

 

 

 

Женский род у порядковых числительных образуется заменой окончания -ий на : перший-перша.

А теперь несколько упражнений на это:

1. Вставьте порядковые числительные:

1. Лютий – це … місяць. 2. Травень – це … місяць. 3. Липень – це … місяць. 4. Серпень – це … місяць. 5. Листопад – це … місяць. 6. Березень – це … місяць.

2. Вставьте пропущенные слова:

1. Перший місяць – це … . 2. Четвертий місяць називається … . 3. Шостий місяць називається … . 4. Дев’ятий місяць – це … . 5. Дванадцятий місяць – це … . 6. Десятий місяць називається … .

3. Замените цифры словами:

1. Марії 18 років. 2. Андрію 11 років. 3. Вони вчаться вже 5 років. 4. Петру 17 років, Олені – 19, а їхній сестрі Ользі – вже 20. 5. Малій Катрусі лише 6 років.

Далее у нас по плану прокрастинация :))

4. В тексте будут описаны 7 причин, из за которых может возникнтуть прокрастинация. Ваша задача расставить эти причины в нужные места: емоції, страх, некомпетентність, інші справи, виснаження, складність, відволікаючі фактори.

Сім причин прокрастинації і як її позбутися

Ви колиебудь зволікали? Принаймні деколи? Але це може мати серйозні наслідки. Прокрастинація може перетворитись у недотримані терміни, упущені можливості та може призвести до провалу. Усвідомлення цього допоможе вам рухатися далі та постійно розвиватись. Хитрощі та нагороди іноді допомагають, але, щоби по-справжньому позбутися прокрастинації, ви повинні зазирнути глибше і розібратися в її причинах. Ось 7 причин, чому ви не можете припинити зволікати.

Ви зволікаєте через:

1 _______

Страх невдачі є очевидним варіантом – якщо ви ніколи не спробуєте, ви не помилитесь, тому ви відкладаєте все, що висить над вашою головою. Але існує також страх успіху. Боїтеся, що ви не зможете впоратися з ростом, що у вас не буде часу для вашої родини, що вам доведеться виголосити велику промову на наступній галузевій конференції? З’ясуйте, чого ви боїтеся. Якщо страх є необґрунтованим, це буде очевидно. Якщо він говорить вам про щось важливе – наприклад, що ви не хочете змін, тому що вам подобається ваш теперішній спосіб життя, – прислухайтесь.

2 _______

Можливо, ви відкладаєте величезне завдання, тому що виснажені. Можливо, є спосіб зробити все по-іншому, щоб зникло відчуття, що ви постійно робите одне і те ж? Спробуйте розділити типи завдань, які ви виконуєте. Якщо ви весь тиждень робили одну й ту саму справу, то вам потрібно зробити щось абсолютно не пов’язане з попереднім завданням, а потім подовжуйте велику справу, коли відновите сили.

3 _______

Якщо завдання знаходиться поза вашою зоною комфорту, ви відкладатимете його початок. В цій ситуації є два рішення: або делегувати його тому, хто компетентний в цьому питанні, або стати компетентним. Якщо нове вміння принесе вам користь,то, швидше за все, варто повчитись. Якщо навик не буде корисним для вас в довгостроковій перспективі, то пошукайте, кому ви зможете передати завдання, і зосередьтеся на важливіших завданнях.

4 _______

Кожного робочого дня ви стикаєтеся з купою відволікаючих факторів – від кризових ситуацій на робочому місці до спокус Facebook та холодильника (якщо ви працюєте з дому). Щоб краще зосередитись, визначте точний час початку роботи, і нейтралізуйте відволікаючі фактори, вимкнувши свою електронну пошту і телефон.

5 _______

Коли ви працюєте над чимось дуже важливим, ваш мозок починає гудіти про величезну кількість інших речей, які ви повинні зробити? “Почистіть” думки: запишіть кожну справу, яка мчить крізь вашу голову. Таким чином ви знатимете, що нічого не забудете, і зможете зосередитись на тому, що дійсно важливо.

6 _______

Іноді завдання здається настільки великим, що важко побороти хвилювання перед його початком. Якщо ви починаєте проект з мільйоном рухомих частин, розбийте його на маленькі кроки. Серйозно, дійсно маленькі, наприклад, “Знайти номер телефону Петра” чи “Зробити копію документу”. Здійснюйте, принаймні, один крок щодня. З часом ви побачите, що як тільки зробите крок, імпульс поведе вас далі. Та, навіть якщо ви здійснюватимете тільки один крок в день, ви все рівно прийдете до кінцевої мети рано чи пізно.

7 _______

Завдання вимагає від вас, щоб ви мали справу з людиною, яку не можете терпіти, чи пригадали болісну ситуацію з минулого? Можливо, вам потрібно зробити щось неприємне, наприклад, зателефонувати людині, яка затримала платіж. Не намагайтесь сховати ці почуття кудись далеко. Прийміть емоції, які змушують вас гальмувати, і зрозумійте, що єдиний спосіб покінчити з цим, – це виконати поставлене завдання, щоб ви змогли рухатися далі.

Источник текста: http://www.uamodna.com/articles/7-prychyn-prokrastynaciyi-i-yak-yiyi-pozbutysya/

Новые слова:

виснаження – истощение

позбутися – избавиться

прокрастинація – прокрастинация

зазирнути глибше – заглянуть глубже

зволікати – оттягивать, откладывать

рухатися – двигаться

розвиватися – развиваться

спосіб життя – образ жизни

прислухатися – прислушаться

відновити сили – восстановить силы

поза зоною комфорту – вне зоны комфорта

приносити користь – приносить пользу

зосередитися – сосредоточиться

кризова ситуація – кризисная ситуация

мозок – мозг

корисний навик – полезный навык

спокуса – искушение

думки – мысли

побороти хвилювання – поборот волнение

здійснювати крок – совершать шаг

болісний – болезненный

На этом наш предпоследний урок завершается) Осталось совсем чуть-чуть :))

Теги по теме:
Фото аватара

Алина Дудик

Алина Дудик - преподаватель арабского и английского языков.